• Zondag 3 maart 2019, 10:00 uur

  Achtste zondag na Epifanie
  Crèche; Kindernevendienst groep 1-8

  ds. Irene van der Meulen

  Thema: Aswoensdag
  We lezen: : Psalm 51 en Mattheüs 6: 1-6, 16-18

  Over een paar dagen - op 6 maart, Aswoensdag - begint de Veertigdagentijd. Een periode van veertig dagen (+ 6 zondagen!) om ons voor te bereiden op Pasen. In Mattheüs 6 worden verschillende manieren genoemd om dat te doen: aalmoezen geven, bidden en vasten. De eerste twee - geven en bidden - hebben een belangrijke en vanzelfsprekende plek verworven in de protestantse kerken. Maar met vasten zijn we minder bekend, hoewel mijn indruk is dat de laatste jaren steeds meer mensen op een of andere manier vasten in de aanloop naar Pasen. Niet altijd gaat dat over minder eten. Het kan ook gaan over minder (of geen) tv, alcohol, sociale media, auto... Vasten gaat over loslaten, over je vaste patronen doorbreken en zo ruimte maken voor bezinning, voor wat er echt toe doet, voor God. Wat zou voor jou een zinvolle manier van vasten zijn?

  In deze viering begeleidt de Ontmoetingsband voor de eerste keer de samenzang. Eugène, Ewout, Irene, Patrick, Richard en Wilco hebben het afgelopen halfjaar samen gerepeteerd en zullen een paar keer per jaar meewerken aan een viering. Niet om voor ons op te treden, maar om samen met ons te spelen en zingen.

  Na de dienst koffiedrinken.

Op deze website gebruiken we cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met deze cookies. Privacyverklariung