• Update gevolgen Cornona virus

  Aan de gemeente,

  Update Vrijdag 20 maart 2020

  Erediensten
  Voorlopig tot en met zondag 5 april zijn de kerkdiensten in onze kerk afgelast. Ook de oecumenische viering in de kapel van Mariënstein (28 maart) is afgelast. En de Avondmaalsviering in Isselwaerde (3 april).
  Het kan zijn dat we ook in de week daarna geen diensten in onze kerk kunnen houden. En dat we dus Stille Week en Pasen niet in de kerk kunnen vieren. Een zondagse dienst missen is één. Maar Pasen niet als vertrouwd kunnen vieren - dat is een heel pijnlijke ervaring.

  Vieringen op TV
  We wijzen u ook graag op de vieringen op de TV. De Protestantse Kerk verzorgt in samenwerking met de EO de komende zondagen meditaties op televisie ter vervanging van de kerkdiensten die niet doorgaan. Deze worden uitgezonden op NPO2 om 9.20 uur.

  Proef met digitale overwegingen
  We willen ook zelf iets aan gaan bieden. We proberen nu allereerst een geluidsopname te maken van ons bekende voorgangers die dan woorden ter overweging meegeven. Dat komt dan in elk geval ook op de website van onze gemeente, zodat het bereik het grootst is. Let op: Dat kan ook op een ander moment geplaatst worden dan zondag 10.00 uur.
  Er wordt hard aan gewerkt om met oog op a.s. zondag al iets op de site www.pgij.nl te hebben staan. Ds. Gerrit Schouten zal spreken. We onderzoeken verder of er later beeld bij kan komen. Dat hangt o.a. af van technische mogelijkheden.

  Overlijden
  Als er iemand komt te overlijden, dan kan er onder de huidige richtlijnen een dienst in onze kerk gehouden worden. Echter: er mogen niet meer dan 30 mensen aanwezig zijn bij uitvaartplechtigheden en condoleancebezoeken. Om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, wordt er geen koffie of thee geschonken en is er geen nazit.

  Vrijdag 13 maart 2020

  Brief van de voorzitter

  Aan de gemeente,

  Op 12 maart is heel Nederland geïnformeerd over de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De PKN raadt de gemeenten aan om alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Ook als dat om kerkdiensten gaat. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020.

  We kunnen dus niet anders doen dan besluiten om de kerkdienst van de Protestantse Gemeente te IJsselstein af te gelasten. Het betreft dus in 1e instantie de GA dienst van zondag 15 maart a.s. Het moderamen zal onderzoeken of we voor de zondagen daarop een alternatief kunnen aanbieden. U hoort daar later meer van.

  Dit bericht wordt nu geplaatst in Tussenspel, op de website en op facebook van de kerk. Ook gebruiken we zoveel mogelijk mailgroepen om gemeenteleden te informeren.  Maar het “hoort zegt het voort” is in deze ook een belangrijk middel om het bericht te verspreiden. Graag uw medewerking daarin.

  Zondag a.s. zal er iemand in de kerk zijn om bezoekers die het bericht niet hebben gekregen op te vangen en te woord te staan.

  Op zondag 15 maart wordt op NPO2 om 9.20 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk uitgezonden. Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet door gaan. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO.

  Namens de Kerkenraad – Han Theil   (voorzitter)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Op deze website gebruiken we cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met deze cookies.