• ds. Gerrit Schouten

  Ik ben Gerrit Schouten en werk de komende tijd als ambulant predikant in de Ontmoetingskerk. Een nog vrij nieuwe functie binnen de Protestantse Kerk Nederland. Ik ben in dienst van de landelijke kerk maar gedetacheerd in de Protestantse Gemeente IJsselstein. Eigenlijk een soort van uitzenddominee dus die invalt als dat nodig is. Ik neem een aantal taken over van ds. Irene op het gebied van pastoraat en toerusting. Ik ben drie dagdelen per week beschikbaar op maandag, dinsdag of woensdag. Ik probeer die zoveel mogelijk aaneengesloten in te vullen maar zo ben ik redelijk flexibel inzetbaar.

  Mijn aandachtsveld ligt bij pastoraal en missionair werk. Maar ook de verkondiging, het bruggenbouwen tussen Bijbelteksten van toen en de leefwereld van vandaag, blijft een uitdaging.

  Mijn rol als ambulant predikant is bescheiden. Ik pak taken op die nu blijven liggen, ik hoop Peter van der Schans te ontlasten en hoop zeker ook verschillenden van u te ontmoeten. Maar het mooiste zou natuurlijk zijn dat ik snel weer overbodig wordt.

  Ik ben predikant in de Protestantse Gemeente Echteld in de Betuwe. De pastorie heeft een enorme tuin. Daar genieten we erg van want ik heb nogal groene vingers. In de tuin staat een tamme kastanje van (naar schatting van een hovenier) zo’n 200 jaar oud. Daarnaast staan er veel bomen en struiken met een link naar de Bijbel zoals een vijgenboom, een dadelboom, een moerbeiboom enz. We verbouwen onze eigen groenten. Daarnaast ben ik een hardloper maar tegenwoordig een beetje minder fanatiek dan vroeger.

   

   

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Op deze website gebruiken we cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met deze cookies.