De Poppenspeler van Warschau

In de aanloop naar 4/5 mei nodigen we je uit om mee te gaan naar De Poppenspeler van Warschau.

Dit is een indrukwekkende en ontroerende vertelvoorstelling omlijst door muziek.

Meer informatie is te vinden op https://www.wilde-eendproducties.nl/de-poppenspeler-van-warschau-2/

Datum en tijd: Dinsdag 2 mei 20:00 uur

Locatie: De kerk van de Evangelische Broedergemeenschap, Zusterplein 12, 3703 CB Zeist. De toegang is gratis. Er is een collecte bij de uitgang.

Kosten: Geen. Er is een collecte bij de uitgang.

Vervoer: Om er te komen lijkt de auto de meest handige manier. Het zou fijn zijn als we kunnen carpoolen. De kosten worden gedeeld. We verzamelen om 19.00 uur op de parkeerplaats bij de Ontmoetingskerk.

Aanmelden kan via E zin@pgij.nl of bij Joke Theil T 0306884925 of Ans de Jong T 0619572179. Het is fijn als je aangeeft of je beschikbaar bent om te rijden en hoeveel mensen er mee kunnen, of dat je liever meerijdt.

Hieronder een korte uitleg van de voorstelling:

Warschau 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. Mika Hernsteyn, een joodse tiener probeert te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas van zijn opa, vol verborgen zakken, vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje Elly brengt hij die tot leven. Met zijn poppenspel vrolijkt hij zieke kinderen, verslagen buren en wanhopige familieleden op. Iedereen in het getto heeft het over de magie van die poppenspeler die niet alleen afleiding, maar ook troost biedt.

Tot de jongen op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven. Dit levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd lijkt ontsnappen onmogelijk. Wie overleeft de hel op aarde? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?

Deze voorstelling is een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos.