Sint Olav Waterway

Een virtuele pelgrimstocht door Scandinavië

Na Pasen gaan we weer (virtueel) een pelgrimsroute afleggen. Dit wordt de derde die de RK-parochie en de Ontmoetingskerk organiseren.

Deze keer volgen we de St. Olav Waterway zoals aangegeven op de website van Worldwalking.org. Gewoon vanuit huis wandelen en fietsen en je afgelegde kilometers invullen op de website of in de app die daarbij hoort. Die app kan je hier gratis downloaden op je smartphone of via de betreffende Android of Apple store.

De route start bij de St. Olavkerk in Turku Finland en gaat over eilanden naar Zweden om te eindigen in de kathedraal van Trondheim in Noorwegen. De afstand is zo’n 1100 km wat we in teamverband gaan voltooien.

Onderweg krijgen we regelmatig informatie over de plaatsen waar we langs komen en ook stof ter bezinning om over na te denken tijdens het lopen (of fietsen). Uiteraard  gekoppeld aan het verhaal van St. Olav.

Je hoeft niet fysiek met je team op pad, maar mag natuurlijk wel. Iedereen vult zijn/haar prestatie per keer in, en samen kan je de voortgang in de gaten houden.

Belangrijke informatie:

  • De start is op donderdag 21 april met een bijeenkomst om 19 uur bij de Basiliek. We sluiten de tocht af op vrijdag 10 juni met een laatste etappe en een gezamenlijke maaltijd in de Ontmoetingskerk.
  • We gebruiken de route van Worldwalking.org. Je kan daarvoor je smartphone gebruiken of ook via hun website op je pc/laptop alles regelen.
  • De app en website is in het Engels maar we kunnen helpen om de app te installeren of op de website je weg te vinden. Er is ook een Nederlandstalige handleding gemaakt. Stuur even een berichtje als je hulp wilt.
  • Aanmelden: uiterlijk maandag 11 april via vorming@3eenheidparochie.nl of zin@pgij.nl.

Vermeld hierbij:

  • Hoeveel km/week je gemiddeld denkt af te leggen en hoe (lopend, fietsend of allebei);
  • Het e-mailadres dat je voor deze tocht gebruikt.