Write for rights

Ieder jaar organiseert Amnesty International een wereldwijde schrijfactie, Write for Rights, op of rond 10 december, Dag van de Rechten van de Mens.

Ook in IJsselstein organiseert de lokale groep een schrijfactie. Op zondag 11 december kan worden geschreven na de dienst. Wij zitten voor je klaar met al het materiaal dat nodig is om brieven en kaarten te schrijven voor 10 mensen die onterecht gevangen zitten, en soms ernstig mishandeld werden.

 Zo kan er geschreven worden voor Dorgelesse Ngueassan uit Kameroen die ging demonstreren tegen de groeiende armoede in haar land. Ze werd gearresteerd en veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Ze is kostwinnaar voor haar gezin, dat ze nu niet kan onderhouden.

Of voor Vahid Afkari uit Iran die op vreedzame manier demonstreerde tegen ongelijkheid en politieke onderdrukking in zijn land. Hij werd gearresteerd en tot 33 jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen veroordeeld.

Je kan ook thuis schrijven en materiaal meenemen. Geschreven brieven en kaarten kunnen ingeleverd worden bij groepsleden. Die adressen krijg je van ons. Ook kan je aan ons vragen om een briefpakket thuis bezorgd te krijgen.

Waar en wanneer:
Op zaterdag 10 december kan worden geschreven in de bibliotheek tussen 11.00 en 14.00 uur.
Op zondag 11 december na de dienst in de Ontmoetingskerk.

Voor meer informatie: Leny Gubbi, mobiel: 06-24781570, Email: ijsselsteinamnesty@gmail.com.