• Kerk en corona: wat betekent dat voor ons nu?

  Update 3-3-2021

  In het laatste advies van de landelijke kerk is er meer ruimte gegeven om kerkdiensten te organiseren: met maximaal 30 kerkgangers en met maximaal vier voorzangers.
  Ondanks de geboden ruimte heeft de mandaatgroep, ingesteld door de kerkenraad, gekozen om nu nog geen grote veranderingen door te voeren.

  Voorlopig nog alleen online vieringen
  Dat betekent in de praktijk dat we alleen online vieringen houden zonder kerkgangers. Ook zijn er geen ontmoetingen met koffie, thee, limonade na afloop van de dienst.
  Wel kijken we of de zang door vier zangers uit de gemeente weer mogelijk is en hoe we dat met een goede geluidskwaliteit in de huiskamers krijgen. Daarnaast gebruiken we alternatieven met bijv. muziek, voordracht en clips.
  Ons kerkelijk centrum blijft tot nader bericht dicht. Dit betekent dat vergaderingen, samenkomsten, open kerk en andere activiteiten in de kerk niet doorgaan.

  Activiteiten jeugd
  We kijken wat er binnen de richtlijnen mogelijk is voor activiteiten met kinderen en tieners (haalbaarheid en veiligheid). Alles in overleg met iedereen die betrokken is bij de jeugdactiviteiten.

  Toelichting van de gemaakte keuze
  We erkennen het belang van de vieringen. Niet alleen voor de onderlinge ontmoeting maar ook vanuit het belang van samen zingen. We  missen we het ontmoeten van elkaar bij andere activiteiten enorm.

  Waarom dan toch …
  We merken dat de besmettingscijfers nog niet echt hoopgevend zijn en zijn daarom voorzichtig. Daarnaast voelen we solidariteit met anderen in de samenleving die nog niet met versoepelingen te maken krijgen.

  Enkele uitzonderingen
  Voor enkele situaties maken we een uitzondering op de regel.
  Bij uitvaarten en diensten met doop en belijdenis is een beperkte groep genodigden welkom.
  Net zo zijn enkele nabestaanden van harte welkom in de zondagse viering, waarin de gedachtenis van hun dierbare een plek heeft. Uiteraard alleen als dit is afgesproken en als je coronavrij bent. Klik hier voor de check.

  Reservering Kerkdiensten

  Op dit moment kun je je tot nader bericht niet aanmelden voor de diensten. Later kan aanmelden misschien weer wel, maar dat hangt af van de richtlijnen van de overheid.

   

   

   

Protestantse gemeente IJsselstein

Op deze website gebruiken we cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met deze cookies.