Kliederkerk - terugblik

De eerste kliederkerk
Op zondag 30 oktober hadden we de eerste kliederkerk bij ons in de Ontmoetingskerk.

Samen met Geloof in IJsselstein vierden we een kliederkerk voor (groot)ouders, ooms, tantes, samen met hun (klein)kinderen in de basisschoolleeftijd.
 
Het thema was ‘Spoorzoeken’. Bij binnenkomst kregen zij een spoorzoekkaart en een vergrootglas om te ontdekken wat het betekent om Jezus’ spoor te volgen. Met de spoorzoekkaart konden de deelnemers opdrachten doen bij de verschillende ontdekplekken en met het vergrootglas op zoek gaan naar woorden waar een zin mee gevormd kon worden.

Eén van de ontdekplekken was ‘In de voetsporen van Jezus’. Bij deze ontdekplek hebben de deelnemers Jezus’ voetspoor gevolgd en hebben ze ontdekt wat het betekent om Jezus te volgen. Ze hebben ook zelf hun spoor achtergelaten.

Een andere ontdekplek was ‘Onzichtbaar’. Bij deze ontdekplek hebben de deelnemers ontdekt dat onzichtbare woorden (geschreven met citroensap) zichtbaar kunnen worden door warmte. Net zoals wij door de warmte van Jezus in ons hart kunnen gaan begrijpen wat in de Bijbel staat en wat ermee wordt bedoeld.

Tijdens het spoorzoeken kon er ook even uitgerust worden met een gevaarlijk lekker koekje.

Na de opdrachten was er nog een kort viermoment in de kerkzaal. En tot slot hebben we breekbrood met lekkere smeersels en salades gedeeld met elkaar.

Wat is nou eigenlijk kliederkerk?
Kliederkerk is samen met jong en oud op een creatieve manier de betekenis van bijbelverhalen ontdekken. Iedereen is welkom, mensen die weinig of niets met kerk hebben en meer betrokken kerkleden. De naam kliederkerk is niet voor niets gekozen. Het wijst op de chaos, het geklieder, van het dagelijkse bestaan waar we allemaal mee te maken hebben. God is aanwezig in ons geklieder en creëert iets goeds in en uit de chaos. De creativiteit van kliederkerk en de focus op ‘samen’, helpen kinderen en volwassenen om te leren in het voetspoor van Jezus te gaan. Een kliederkerk bestaat meestal uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten.

De volgende kliederkerk
Samen met Geloof in IJsselstein zijn we alweer begonnen met de voorbereidingen voor een volgende kliederkerk. De volgende kliederkerken zijn op zondagmiddag 29 januari en zondagmiddag 4 juni 2023. Zet het alvast in je agenda!