• Mijn terugblik op de Top2000-dienst

    Al voor ik begonnen was in IJsselstein, zelfs voor ik beroepen was, werd ik uitgenodigd voor de Top2000-dienst in januari 2017. Ik kon er niet bij zijn. Maar begreep wel dat de Top2000-dienst iets was waar deze gemeente enthousiast over, en misschien ook wel een beetje trots op was. Na mijn komst in mei gingen al snel de voorbereidingen voor de nieuwe Top2000-dienst van start.

    Nog nooit heb ik zo vaak overleg gehad over één kerkdienst. Uren spraken we met elkaar over het repertoire: welk nummer wél en welke niet? Honderden nummers passeerden de revue. En dan heb ik het nog niet over PR, sponsoring, licht&geluid, etc. Maar je hoort mij niet klagen: met een leuke groep mensen werken aan een prachtige kerkdienst… dat is geen straf!

    Langzaamaan kreeg ik meer beeld van hoe deze Top2000-dienst eruit zou gaan zien en hoe de voorbereidingen in z’n werk gingen. Ik raakte onder de indruk van het vele werk dat door vrijwilligers verzet is! Van alle muzikale voorbereidingen met de band tot het ontwerpen van de flyer, van zoeken naar sponsors tot de vele uurtjes die nodig waren om de kerkzaal te verbouwen. En nog véél meer… Vele mensen hebben avonden en avonden hun tijd, energie en talenten ingezet voor deze kerkdienst. Samen hakten we soms lastige knopen door, samen raakten we geïnspireerd, samen keken we ernaar uit. En op zaterdag 30 december was het zover.

    Nooit eerder maakte ik mee dat mensen 45 minuten voor aanvang van een dienst al staan te wachten voor dichte deuren. Ik was verrast: zóveel mensen, zóveel mensen die niet vaak naar de kerk komen maar voor déze dienst graag wilden komen. De band- en koorleden speelden deze avond de sterren van de hemel. Ik genoot van hun muziek. En zag hoe alles op z’n plek viel. Dit was de bekroning van een half jaar voorbereiding: samen genieten van muziek, samen zoeken naar hoop en vertrouwen, samen geloven dat liefde sterker is dan angst. Het was een prachtavond en ik ben trots op de vele mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Namen noemen is gevaarlijk, want het risico dat je mensen vergeet is groot. Toch wil ik hier – naast alle anderen die zich hebben ingezet voor deze viering, waaronder natuurlijk het koor Hatikwa en de bandleden – de namen noemen van de Top2000-kerngroepleden. Zij hebben met elkaar de kar getrokken! Eugène Broekman, Peter en Saskia Dufrenne, Theo ter Horst, Annemarijn van der Linden, Gerrit Verweij en Richard Visscher: heel veel dank!

    Irene van der Meulen

Protestantse gemeente IJsselstein

Op deze website gebruiken we cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met deze cookies.