• Vrijplaats bij MIJ: ‘Religie en vrijheid’

  Museum IJsselstein heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld van een ‘statisch museum van onze geschiedenis en kunst’ tot een ‘werkplaats van de schoonheid, hoop en verbinding’. Schoonheid, omdat wij het verhaal van de hoop en verbinding vertellen vanuit de kunst. Hoop, omdat wij vanuit een positieve grondhouding naar de wereld kijken. Verbinding, omdat onze missie is ‘het museum dat iedereen omarmt’. Museum IJsselstein staat voor meer verbinding in de samenleving. Wij geloven dat het elkaar accepteren en respecteren zoals een ieder is een basisvoorwaarde is voor een meer duurzame wereld.

  In de tentoonstelling ‘Vrijplaats bij MIJ. Van vrijstad tot vrijheid in kunst en samenleving’ is de afgelopen maanden bij Museum IJsselstein het thema vrijheid onderzocht. IJsselstein was in de eerste helft van de 18e eeuw een vrijstad, waar andere regels en wetten golden dan in de rest van Nederland. IJsselstein werd daarmee een toevluchtsoord voor iedereen die zich aan de landelijke/provinciale wetten wilde onttrekken.

  Wij willen graag met elkaar willen onderzoeken wat de invloed is van religie op vrijheid. Welke ‘regels en wetten’ gelden er binnen de verschillende religies? Wat is de invloed hiervan op vrijheid? Vrijheid in handelen? Vrijheid van geest? Wij nodigen iedereen die daar interesse in heeft of nieuwsgierig naar is uit om samen met vertegenwoordigers vanuit de Hindoestaanse, Islamitische en Christelijke gemeenschap de dialoog aan te gaan en in gesprek te gaan.   

  Voor de avond hebben is er een bepaalde structuur en invulling bedacht, maar de avond zal bovenal een informeel en open karakter hebben. Belangrijk is om elkaar te ontmoeten door naar elkaar te luisteren en in gesprek te gaan. Ds. Peter van der Schans is aanwezig op deze avond. Je bent van harte welkom om ook hierbij aanwezig te zijn. Meld je wel even aan.

  Waar: Museum IJsselstein, Walkade 2-4, IJsselstein

  Voor wie: iedereen

  Wanneer: donderdag 6 februari 19.30 ( inloop 19.00 uur)

  Kosten: gratis entree (incl. thee/koffie)

  Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Op deze website gebruiken we cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met deze cookies.