• Top2000 kerkdienst


  “Dat je ook zo een kerkdienst kunt houden, dat zouden we wel vaker willen!”

  “Nooit zo bij de tekst van deze nummers stilgestaan; het komt nu echt binnen.”

  Zomaar twee reacties van bezoekers.

  Nummers met inhoud
  In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.
  “Als je mensen vraagt of er een speciaal nummer is dat hen aanspreekt krijgt je altijd wel eentje uit de Top2000 genoemd.” zegt Theo ter Horst, een van de mensen van de voorbereidingsgroep.

  De Top2000 kerkdienst
  Deze diensten bieden hoop en inspiratie via nummers uit de Top2000. Er is een speciale liveband (keyboards, zang, gitaar, drums en bas), die met jongerenkoor Hatikwa en band uit Nieuwegein zorgen voor de vertolking van de popnummers. We merken dat deze vorm van vieren mensen aanspreekt en raakt.

  Internetkerk.
  De Top2000 kerkdienst is een idee van internetkerk MijnKerk.nl, waar vorig jaar ruim 130 kerken door het hele land aan meededen. Internetkerk MijnKerk.nl is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland en bestaat sinds 2013. Maandelijks bezoeken zo’n 7000 mensen MijnKerk.nl. Doel van MijnKerk.nl is om mensen te inspireren en te troosten via een website en de sociale media met herkenbare verhalen uit het gewone leven.

  Terugblik van ds. Irene van der Meulen

Protestantse gemeente IJsselstein

Op deze website gebruiken we cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met deze cookies.