• Wereldgebedsdag

  Wereldgebedsdag

  een ketting van gebed door de hele wereld
  voorbereid door vrouwen uit Suriname

  op vrijdag 2 maart 2018 in de Ontmoetingskerk, IJsselstein 

  inloop met Surinaamse hapjes vanaf 18.00 uur.
  de viering begint om 19.00 uur

  Ieder jaar gaat op de eerste vrijdag in maart het gebed de wereld rond. Wat deze vrijdag tot een speciale dag maakt is dat gedurende 24 uur ergens in de wereld vieringen plaatsvinden, waar dezelfde noden voor God gebracht worden, dezelfde gebeden worden gebeden, en dezelfde Schriftgedeelten uit de Bijbel worden gelezen.

  Het is een ketting van gebed door de hele wereld. Samen bidden, samen vieren en samen delen! Dit jaar is de oecumenische liturgie van de Wereldgebedsdag voorbereid door vrouwen uit Suriname.Het thema is: ‘En God zag dat het GOED was…’

  De illustratie hiernaast, gemaakt voor het liturgieboekje, laat handen zien die goddelijke gaven ontvangen: de gaven die wij door moeten geven aan de generaties die na ons komen.Hierover zegt de kunstenares: “Wat is Gods natuur een kostbaar geschenk, laten we het voor onze kinderen en kleinkinderen net zo mooi houden als wij het hebben ontvangen.”

  Suriname:  rijke diversiteit

  Dankzij het subtropische klimaat is er in Suriname een gevarieerde flora en fauna ontstaan. In de viering vertellen vrouwen van verschillende etnische groepen over hun dagelijks leven. In Suriname is tegenwoordig bijna de helft van de bevolking christen. Naast de rooms-katholieke kerk speelt met name de Evangelische Broedergemeente een belangrijke rol.

   Samen voorbereid

   De viering in de Ontmoetingskerk is voorbereid door een aantal vrouwen en mannen van de Rooms-Katholieke geloofsgemeenschap en van de Protestantse gemeente te IJsselstein.

   Iedereen is van harte welkom.

   Voor meer informatie:  Christa van Egdom, T: 030-687 7948
  E: wereldgebedsdag.ijsselstein@gmail.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Op deze website gebruiken we cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met deze cookies.