• Back to basics, over missionair kerk-zijn

  Back to Basics, Zeven cruciale vragen rond missionair kerk-zijn.
  Dat is de titel van een boek dat een poosje geleden verschenen is. Het sluit aan bij de veranderde omstandigheden waarin kerk en gemeente zijn terecht gekomen in deze tijd. Ook past het bij het proces van bezinning en heroriëntatie in de kerk: 'Kerk 2025'. Wat is de kern van ons kerk-zijn?

  Het boek bespreekt een zevental vragen. Het gaat om thema's als: visie op Jezus, ‘zieltjes winnen’, de kerk, tellen of wegen, het belang van de context en de rol van de predikant.

  Erik Fledderus, gemeentelid Lutherse gemeente te Woerden en voorzitter van de evangelisch-lutherse synode en Peter van der Schans geven een inleiding op het boek. Je hoeft het boek niet vooraf gelezen te hebben.
  Deze bijeenkomst is een van de drie bijeenkomsten die zij in de regio houden.

  Terug naar het programma ZIN 2017 - 2018

  Bijeenkomst:

  ma 20 november van 20:00 tot 22:00 uur

  Locatie:

  Ontmoetingskerk

  Begeleiding:

  Erik Fledderus en Peter van der Schans

  Kosten:

  koffie/thee en eventueel het boek: € 9,99 ISBN: 9789023971795

  Meer informatie:

  ds. Peter van der Schans
  Tel: 030 6881625

  Over de auteurs:
  Nynke Dijkstra-Algra - zij is als predikant in algemene dienst werkzaam als specialist missionair werk voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk.
  Sake Stoppels - hij is wetenschappelijk beleidsmedewerker binnen de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk en universitair docent Praktische Theologie aan de Vrije Universiteit, Amsterdam.