• Raak de wonden aan

  Vanaf maandag 21 oktober

  We lezen het boek met elkaar. Naar aanleiding daarvan het gesprek.

  Halík vertrekt vanuit het bijbelverhaal van Tomas, een van de twaalf leerlingen van Jezus. Tomas gelooft het niet wanneer de andere leerlingen vertellen dat ze de opgestane Heer hebben gezien. “Pas als ik met mijn handen zijn wonden voel, zal ik geloven dat hij is opgestaan.” Later verschijnt Jezus weer aan de leerlingen en nodigt hij Tomas daadwerkelijk uit om de wonden in zijn handen en zijde te voelen.

  Het verhaal is een opening om het christelijk geloof te doordenken vanuit de metafoor van de verwonding. Volgens Halík is geloof dat geen gewond geloof is, geen echt geloof.

  Raak de wonden aan van Tomáš Halík bevat veertien theologisch-filosofische essays over de mystieke diepere lagen van geloof, en een verrassend, scherpzinnig en zelfs humoristische commentaar op het huidige tijdsgewricht.

  Tomás Halík is een Tsjechische katholieke priester en hoogleraar filosofie en sociologie. Hij geldt als een van de meest toonaangevende katholieke denkers van dit moment. Ook in Nederland verwierf hij de nodige roem door drie populaire vertaalde boeken van zijn hand: ‘Geduld met God’, ‘De nacht van de biechtvader’ en ‘Ik wil dat jij bent’.

  Maximum aantal deelnemers: ca. 15

  Wanneer:Maandag 21 okt, 18 nov, 16 dec, 13 jan, 17 feb, 9 mrt en 20 apr, steeds van 20.00 – 22.00 uur
  Waar:Ontmoetingskerk
  Leiding: ds. Peter van der Schans, 030 6881625
  Kosten:Het boek kost € 20, isbn: 9789023954170 , uitgever: KokBoekencentrum
  Deelnemers schaffen het boek zelf aan!
  Boekhandel Logica (Benschopperstraat 17) heeft vaak exemplaren op voorraad of kan snel leveren.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Op deze website gebruiken we cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met deze cookies.