• Zin in Ontmoeting – seizoen 2019/2020

  De programmaflyer is verschenen in Samenspel van september. De flyer staat onderaan deze pagina.
  Alle ZIN activiteiten zijn vanaf 15 maart vanwege de maatregelen rond het coronavirus afgelast.  Omzien naar elkaar

  Over dementie wordt steeds meer bekend. De werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein komt een avond langs om de diverse aspecten van dementie te leren kennen.
  Aan Eenzaamheid wordt de laatste tijd ook steeds meer aandacht gegeven, en dat beslist niet alleen bij ouderen. Je kan ook eenzaam zijn in de klas, op je werk en zelfs in de kerk. Annemarie Roding heeft daarover een boekje geschreven aan de hand waarvan zij een lezing gaat geven.
  Iemand die die eenzaamheid in de praktijk tegenkomt is Wieke de Wolff, straatpastor te Utrecht. Zij komt een avond over haar werk vertellen: ’Mensen van de straat’.

  Van (nog voor) de wieg tot het graf

  In het regeerakkoord was afgesproken het debat over het levenseinde in ons land te gaan stimuleren. Dat is dit jaar opgestart. Nederland lijkt als het over euthanasie en voltooid leven gaat altijd het beste jongetje van de klas te moeten zijn. Waar komt dit uit voort, hoe zijn we zo gaan denken? Daarover komt James Kennedy ons inlichten. Hij is hoogleraar moderne Nederlandse geschiedenis, voorzitter van de commissie die de Canon van Nederland gaat herzien en tevens columnist in Trouw.
  Niet alleen het levenseinde is ‘hot’, maar ook aan het begin van een nieuw leven zorgen nieuwe biomedische technieken (o.a. prenatale screening, DNA-reparaties) voor ethische dilemma’s. Hieke Huistra, historicus van de (medische) wetenschap aan de Universiteit van Utrecht (en ook columnist van Trouw), komt hierover een lezing geven: ‘Een wolk van een baby?’.
  Vorig jaar hadden we een avond over het hospice. Toen werd daar even kort ook de kracht van muziek belicht. Muziektherapeute Saskia Hoogendam krijgt nu een hele avond om daarover te vertellen (en te spelen): ‘Als woorden tekortschieten’.

  Kunst & cultuur

  Aan het begin van het seizoen is er een excursie naar de Jacobikerk in Utrecht waar de bekende kerkhistoricus Biem Lap ons zal rondleiden.
  In dit Rembrandtjaar verzorgt Nel Rijneveld een toepasselijke avond over onze beroemde schilder.
  De kunst in onze eigen kerk zal aandacht krijgen op een middag met beeldend kunstenaar Leontien Kurpershoek, die ons ook zal meenemen naar haar atelier om te laten zien waar ze nu mee bezig is.
  Onder kunst & cultuur rekenen we ook de Advenstbijeenkomst die wordt verzorgd door Gertjaap Kardol en Corja Bekius, die vorig seizoen ook bij ons was en het verhaal van Ruth met haar schilderijen omlijstte.
  Met Nel Rijneveld gaan we ook weer 2 films bekijken en nabespreken.
  In het Fulco zullen films door onze pastores worden in- en uitgeleid.

  Creatief

  Voor wie haar/zijn eigen creativiteit wil gebruiken kan terecht bij o.a. het tekenen van mandala’s, meedoen met het Round Robin project, kaarsen decoreren en workshops Creatief Schrijven.

  Samen in gesprek

  Uiteraard geven ook onze pastores weer meerdere gelegenheden om met elkaar in gesprek te geraken rond actuele thema’s. Voor ouders met opgroeiende kinderen staan een drietal onderwerpen op het programma. Verder zijn er meerdere gespreksgroepen rond een boek of thema, alsmede de (maandelijkse) meditatieve uren. In de weken voor Kerst, Pasen en Pinksteren gaan we weer samen de Bijbel lezen.

  ‘Uitgelezen’ gelegenheden om elkaar te ontmoeten!

  ZIN20192020-folder-1

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Op deze website gebruiken we cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan ga je akkoord met deze cookies.