logo pkn banner
   

navigatielogo

Ga naar
de foto's

Terug naar
het logboek
de introductie "Over wegen"
de kerkpagina's

Blik in het atelier (De fabriek)

leeg
onderzoek weerkaatsing
We richten in het atelier van Leontien (“de fabriek”) een plek in om te experimenteren.
In de eerste plaats maken we een witte wand klaar zodat we de kleurreflectie op de wanden van de kerkzaal kunnen nabootsen met allerlei soorten licht, verschillende lichtrichtingen, bij alle weertypes, op alle momenten van de dag.

We kopen een kleurpalet aan krijt. We kiezen ze op basis van hun stralingskracht in de veronderstelling dat ze goed zullen terugstralen. Verder is het nog een breed palet waarin we tegelijk kunnen onderzoeken wat de kleuren doen ten opzichte van elkaar.

Het wordt een mooi avontuur. We zijn telkens verrast, en in het bedenken van de definitieve vormgeving laten we ons sturen door de mogelijkheden (en onmogelijkheden) die we ontdekken.

leeg
kleur tests
Op de werktafel ligt een bonte verzameling vellen die ons in eerste instantie wat afschrikt: Zo kleurrijk hebben we het werk ons niet voorgesteld, en in eerste instantie proberen we met een tweetal kleurcombinaties het geheel op te bouwen.

Aangezien krijt tot nu toe het materiaal is dat de beste kleurreflectie geeft, gaan we op zoek naar een ondergrond (we maken immers geen werk op papier) waarop krijt goed hecht zodat we een duurzaam effect zullen krijgen. Langzamerhand gaat het dagen dat we een alternatief materiaal zullen moeten zoeken, en we roepen de hulp in van verfexperts.

< Het Basis idee
Van veel etsen naar één kunstwerk >
Welkom bij 'Blik in het atelier' Ga naar 'Boek vol verhalen' Neem een kijkje bij de etsworkshops Lees meer over het idee