Stiltemomenten herfst-winter 2020-2021

Omdat ook nu alle activiteiten en bijeenkomsten worden afgelast, gaan we door met opnieuw een reeks meditaties die wekelijks online komen. We hopen met deze geluidsfragmenten je de gelegenheid te bieden thuis in verbondenheid met elkaar momenten van stilte te creëren.

12 maart 2021
Deze meditatie gaat over kwetsbaarheid. Aan de hand van Ex 18 verkennen we de vraag: wie ziet jouw moeite? Welke hulp helpt echt? Wanneer neem jij wijze raad aan?

24 februari 2021, Lecto divina bij exodus 17, 1-7

12 februari 2021
Vanwege persoonlijke omstandigheden is er deze week helaas geen nieuwe meditatie beschikbaar. Je kunt uiteraard kiezen voor een van de eerdere meditaties op deze site.

5 februari 2021, Lectio divina bij psalm 147

29 januari 2021, Maria Lichtmis, beeldmeditatie
De katholieke kerk viert op 2 februari Maria Lichtmis, het einde van de kersttijd. Centraal staat het verhaal dat Jozef en Maria hun eerstgeborene, Jezus, naar de tempel brachten om Hem aan de Heer op te dragen. Ze ontmoeten daar de oude Simeon die zijn hele leven heeft gewacht op de ontmoeting met de Messias.
Download het beeld: Painting in Oil and Egg Tempera by Brigid Marlin in the Mische Technique

22 januari 2021, Vissers van mensen Deze meditatie is een Ignatiaanse bijbelmeditatie. De uitnodiging is om na het horen van de evangelietekst (Marcus 1,16-20) je in te leven in het verhaal met gebruik van al je zintuigen en zo te ontdekken welke betekenis Jezus' woorden en daden voor jou hebben.

15 januari 2021, In deze meditatie kijken we vooruit op de komende 24 uur in aanwezigheid van God. Deze meditatie is in de geest van Ignatius van Loyola.

8 januari 2021, deze meditatie is een lectio divina bij de eerste verzen uit Jesaja 55. Daarin horen we een uitnodiging onze ‘honger’ niet langer te stillen met dingen die er uiteindelijk niet toe doen, maar ons ‘eten’ te halen bij God.