Kerkelijke uitvaart

Als een geliefde sterft, komt er veel op je af. In emotionele en praktische zin.
De uitvaartverzorger is meestal de eerste die je helpt bij het regelen van de uitvaart. Eén van de aspecten daarvan is de uitvaartceremonie, voorafgaande aan de begrafenis of crematie. Een predikant kan samen met je zoeken naar een waardige en waardevolle invulling daarvan. Hij spreekt met de nabestaanden over de overledene en over wat hij of zij voor hen betekend heeft. Ook zoekt hij samen met hen naar passende teksten, muziek en rituelen om uitdrukking te geven aan ieders gevoelens en om woorden te geven aan het levensverhaal van jouw dierbare. In de kerk wordt te midden van verdriet en gemis gezocht naar geloof en hoop. Hoe donker het soms ook kan zijn, we bidden om licht en we vertrouwen de overledene toe aan God. In het vertrouwen dat niet de dood, maar de Liefde het laatste woord heeft.

Een kerkelijke uitvaartdienst hoeft niet per se in een kerk te worden gehouden, ook een andere locatie (bijv. een aula of crematorium) is mogelijk. Het vaststellen van datum en tijd van de uitvaartceremonie vindt altijd plaats in overleg. Als je geen lid bent van de kerk, maar wel graag de medewerking van één van ons wilt, neem dan gerust contact met ons op.

Natuurlijk is het ook mogelijk om over je eigen levenseinde of uitvaart te spreken met één van de voorgangers. Als je meer wilt weten of een gesprek wilt, kun je contact opnemen met:
Bert de Wit, dsbertdewit@pgij.nl, 030 7616062 (voor Woonzorgcentrum Ewoud, postcodegebied 3401, 3403 en buiten IJsselstein)
Jeanette Vos-Spek, pastorjvos@pgij.nl, 06-23003703 (voor Woonzorgcentrum Mariënstein, postcodegebied 3402 en 3404)